KLEINE SLUIS JO15-1 SCHAKELT ZICHZELF UIT.

Naar teampagina: Kleine Sluis JO15-1

ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017. CRUCIALE WEDSTRIJD TEGEN FC DEN HELDER GAAT MET 3-2 VERLOREN.

Ja, waar moet je het verslag deze keer beginnen. Laten we beginnen bij het ongelofelijke vroege tijdstip van opstaan. Bij spelers, begeleiders en chauffeurs, zullen de wekkers omstreeks 7:00 uur zijn afgelopen deze zaterdagmorgen. Vertrek om 7:45 uur richting Den Helder waar om 9:00 uur de wedstrijd tegen FC Den Helder gaat starten. Erg vroeg voor een JO15 team. Bij aankomst in Den Helder zijn de omstandigheden niet ideaal. De wind op het hoofdveld staat van doel naar doel en zal dus zeker invloed hebben op de wedstrijd.

Bij winst vandaag houdt Kleine Sluis de kans op het kampioenschap in eigen hand en hoewel het behalen hiervan niet de grootste prioriteit heeft, is het uiteraard wel een mooi extraatje. In de bespreking wordt geprobeerd het team op scherp te zetten. Niet zozeer dat er gewonnen moet worden, maar wel met de boodschap dat Den Helder vanaf de eerste minuut het gevoel moet hebben dat er voor hun vandaag niets te halen is. Ook wordt er nog eens gerefereerd aan de wedstrijd van vorige week toen een 0-1 achterstand bij rust werd omgezet in een ruime overwinning, door inzet, passie en bij vlagen goed voetbal. Tot slot wordt de boodschap meegegeven bij tegenwind (kracht 7-8) de bal laag te houden en vooral het schot van de tegenstander eruit te halen.

En dan begint de wedstrijd. De eerste grote kan is voor Kleine Sluis als na en mooie combinatie tussen Jaydion en Jim, Tim alleen op het doel af gaat. Helaas lobt hij de bal niet alleen over de keeper, maar ook net over het doel. Dat is eigenlijk ook het laatste wapenfeit van de bezoekers in de eerste helft. Den Helder krijgt veel te veel ruimte en ondanks dat er hard gewerkt wordt lijkt het of de absolute wil om te winnen ontbreekt. Lijkt het, want niemand kan zich voorstellen dat de wil er niet is, maar op de een of andere onverklaarbare reden komt het er niet uit. De tegenwind belet ongetwijfeld goed voetbal, maar als alle ballen hoog in de lucht worden getrapt is dat niet handig. Na een kwartier komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Er wordt geen druk gezet op de man met de bal en deze kan ongehinderd met de harde wind mee de bal onhoudbaar in het doel jagen. De 2-0 die ook nog voor rust valt wordt simpel weggeven. Een vrije trap wordt in het strafschopgebied niet goed verwerkt en diverse spelers verzuimen de bal weg te rossen, waarna deze uit een scrimmage voor de voeten van een Den Helder speler (randje buitenspel) rolt. De inzet van dichtbij wordt nog wel door keeper Danny aangeraakt, maar hobbelt toch nog het doel in.

In de rust wordt getracht te repareren waar dat nog mogelijk is. Na rust wordt Kleine Sluis gesteund met de wind in de rug (wel wat minder dan in de eerste helft) om richting het Den Helder doel te trekken. Dat resulteert al snel in een doelpunt. Senna komt op rechts tot aan de achterlijn en trek de bal terug op de 16, waar mees aanneemt en binnenschiet. Met nog een kwartier te spelen wordt er een verdediger uitgehaald en een extra aanvaller ingebracht. Binnen een minuut heeft dit succes. Extra aanvaller Joey wordt in het strafschopgebied neergehaald en de toegekende penalty wordt door Mees onberispelijk binnengeschoten. Dan volgt de tweestrijd, proberen door te drukken of kiezen voor weer wat zekerheid en het gelijke spel koesteren? Omdat Den Helder gevaarlijk blijft in de counter en de driemans achterhoede alle zeilen moet bijzetten wordt toch gekozen om achterin weer wat zekerheid in te bouwen. Kleine Sluis krijgt nog drie grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Jaydion zijn schot wordt nog net getoucheerd waardoor deze net over de lat verdwijnt, de scheidsrechter geeft echter geen hoekschop. Vlak daarna komt een goede aanval bij de geheel vrijstaande Senna, maar Senna schiet iets te gehaast de bal ver. Dan wort er ook nog een schot uit de doelmond gekopt. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd vijf minuten voor tijd in mineur. Bij een counter van Den Helder schakelt Klein Sluis niet snel genoeg om. Hierdoor ontstaat er een overtal aan aanvallers voor het Kleine Sluis doel. De bal rolt uiteindelijk tergend langzaam in de benedenhoek van het Kleine Sluis doel. Kort daarna fluit de scheidsrechter (drie minuten te vroeg) af.

Een onnodige nederlaag. Het team kan veel beter dan dat het inde eerste helft heeft laten zien en in de eerste helft lag de basis voor de nederlaag. Nu in ieder geval proberen om de volgende drie wedstrijden te winnen. Voor een kampioenschap is het team nu afhankelijk van een misstap van de concurrentie.