Informatie rondom Veerburg

De informatie avond over de ontwikkelingen rondom Veerburg werd goed bezocht.

VISIE OP DE (BINNEN)SPORT IN ANNA PAULOWNA (GEMEENTE HOLLANDS KROON) DOOR SV KLEINE SLUIS,  APRIL 2017

***************************************************************************************

Nu de gemeenteraad van Hollands Kroon heeft besloten dat o.a. een sporthal in de dorpskern Anna Paulowna geen zaak meer is van de gemeente, maar van de bevolking, gaat de gemeente zich terugtrekken als exploitant en eigenaar van het Veerburgcomplex.

De gemeente heeft de huidige gebruikers van  het complex benaderd met de vraag of zij in dezen iets kunnen betekenen. Met name voor de gebruikers van de sporthal wordt dit gezien als een niet haalbare zaak. Dus is er een alternatief plan voorgelegd aan de gemeente. De judovereniging en de gebruikers van de toneelzaal willen na enkele aanpassingen dat deel van het huidige Veerburg wel in eigendom en beheer overnemen van de gemeente en SV Kleine Sluis ziet wel brood in een nieuwe sporthal op het complex "west". N.B. Het beheer van die nieuwe hal is dan voor 100% een  verantwoordelijkheid van SV Kleine Sluis.

Hier een opsomming van de lasten en lusten voor gebruikers/gemeente/SV Kleine Sluis

Lasten voor SV Kleine Sluis

1. er wordt een verhard handbalveld opgeofferd

2. de exploitatietaken zijn een verzwaring voor het vrijwilligerskorps

3. openstelling van het complex op alle dagen( natuurlijk m.u.v. de vakanties)

4. risico om in de toekomst de exploitatie kostendekkend te houden.

Lasten voor de gemeente

1. sloop huidige sporthal

2. bouw nieuwe sporthal met koppeling naar bestaand pand en aanpassen van installatie (energiebron: gas ->> elektra) in bestaand pand op SV Kleine Sluis "west"

Lusten voor de gebruikers

1. het uitoefenen van binnensporten in Anna Paulowna is weer voor tientallen jaren gegarandeerd.

Lusten voor de gemeente

1. goodwill bij de bevolking

2. geen omkijken meer (ook financieel niet) naar de exploitatie van een sporthal in Anna Paulowna

3. hergebruik van de grond van de huidige sporthal ( denk aan een bescheiden appartementencomplex) levert niet alleen eenmalig baten op, maar ook jaarlijks (denk aan ozb)

Samenvattend en alles overwegend is SV Kleine Sluis bereid om de volgende afspraken te maken

Indien op het complex "west"van SV Kleine Sluis een goed geisoleerde sporthal wordt vastgebouwd aan het bestaande pand, indien de installatie in het bestaande pand wordt aangepast qua energiebron (gas wordt elektra) en indien er op het dak van de nieuwe sporthal zonnepanelen gelegd worden welke voldoende energie opleveren voor de hal en het bestaande pand, dan neemt SV Kleine Sluis de exploitatie van die hal op zich zonder een jaarlijkse geldelijke bijdrage vanuit de gemeente. Verder doet SV Kleine Sluis de belofte dat zij zich maximaal zal inspannen om de financiering van dit plan rond te krijgen, waarbij aangetekend wordt dat er in geen geval sprake kan zijn van een lening.

***************************************************************************************