Tentenkamp 2016

Vrijdag 6 en Zaterdag 7 mei was het dan zover, het 25ste tentenkamp bij sv Kleine Sluis.

Het aantal aanmeldingen, rekening houdend met de mei vakantie lag verassend hoog, 104 kinderen stonden op de lijst voor deelname. Tel daarbij op de 60 vrijwilligers, dan kun je alleen maar trots zijn.

Klokslag 08:00 uur liep het terrein al aardige vol, na het aanmelden, verwerkt door Malenka Mommaas, konden de tenten direct ingericht worden. Zes grote Legertenten opgebouwd door goed willende vaders en zelfs een aantal van hun al behoorlijk grote kinderen. De lucht was al blauw, de zon kwam al door, het beloofde qua weer al een pracht weekend te worden. Gelukkig hebben wij ook vrouwen in de commissie, dus zelfs aan de zonnebrand crème was gedacht.

Alles verliep zeer soepel waardoor we om 09:15 uur middels de warme stem van onze mastercaller ‘Franz Hansen’ de teams en onze enthousiaste team begeleiders bekend konden maken. Klokslag 09:40 uur starten wij met de eerste spellen en daarmee was het 25ste Tentenkamp een feit.

Het concept van Tentenkamp s.v. Kleine Sluis staat nog steeds en zullen wij zeker behouden, maar her en der kleine aanpassingen in het complete evenement zijn door de nieuwe commissie zeker doorgevoerd. Hierbij is een groot verschil t.a.v. andere jaren de samenwerking met Sportservice Schagen-Den Helder. Hierdoor zijn wij in staat om ieder jaar met nieuwe spellen te komen waardoor elke editie weer leuk en uitdagend is voor onze jeugd.

Onbeperkt limonade voor de kinderen en koffie/thee voor alle vrijwilligers werden weer verzorgt door s.v. Kleine Sluis. Dit konden we natuurlijke goed gebruiken met dit bijzonder warme weer.

De teams waren vooraf ingedeeld op sterkte, met een aantal hoofdtrainers in de gelederen van de commissie was dit natuurlijk een ‘inkoppertje’. De verschillen tussen de teams waren dus zeer klein en de strijd daardoor des te leuker, iedereen kon van iedereen winnen en dat bleek ook wel bij de uitslagen. Voor de pauzes stond een Opblaas ‘Sport Arena’ opgesteld waar de kinderen vrij konden handballen, voetballen of korfballen met elkaar. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

16:45 uur werd de eerste lichting patatjes gebracht en aangeboden door Cafetaria De Ben. In drie sessies verzorgde zij voor alle kinderen en vrijwilligers vers gebakken frietjes, een knakworstje erbij door onze duizendpoot Patrick Terwijn en eten maar.

Om 18:15 uur begonnen wij aan de Penaltybokaal, vele ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kwamen de strijd aanschouwen. Het was bij de eerste Penalty van onze Stan Melkert uit de F5 al snel duidelijk wie de favoriet van de dag was. Het complete deelnemers veld + supporters begonnen te juichen als Stan moest aanleggen voor zijn moment. De spanning was zichtbaar hoog maar met een mooie handbeweging gooide hij dat prachtig van zich af en scoorde er onverstoorbaar op los, Wat mij betreft hadden alle drie de keepers tegelijk op doel gekend en nog waren ze kansloos geweest. Helaas voor onze Stan heeft een doel ook een lat, maar dat mocht de pret niet drukken, want zo jong en dan derde van de gehele vereniging is toch een prestatie op zich. Ook bij de handbal was de Penaltybokaal een waar feest. Tot het einde bleef het spannend, maar titelverdedigster Romy Grift trok uiteindelijk toch weer aan het langste eind.

Dan hadden we nog de Leiders/Trainers van onze jeugd die de strijd aangingen voor beste Penaltynemer van het jaar. Helaas mocht ik niet meedoen ‘vanwege mijn functie bij het Tentenkamp’, of kwam het toch omdat ik het niet kan…

De eer staat hier hoog op het lijstje, de strijd was dus behoorlijk. De keepers probeerde er alles aan te doen om de heren af te leiden, het was een spel op zich. Patrick Nieuwenburg liet meteen zien dat hij zijn titel niet kwijt wou en schoot stoïcijns de 1 na de ander in het netje. Maar ja, dan heb je nog Daniel Taxc, ook weer een F’je, die niet van plan was hieraan mee te werken. De druk werd Patrick net te veel en daar was onze nieuwe winnaar!

Nadat de ouders/verzorgers afscheidt genomen hadden van de kinderen gingen wij verder met het avond programma. De F-Pupillen vonden een ware bioscoop op complex west waar ‘Jack besteld een broertje’ de aandacht van de kinderen pakte en de rust wederkeerde. Onder het genot van een bidon limonade, zelf gebakken popcorn, door chef-kok Tim Sanderse vanuit onze Popcorn machine en een ijsje toe, genoten de kinderen zichtbaar ontspannen van de voorstelling.

De E-Pupillen kregen de vossenjacht voorgeschoteld. Het thema van dit jaar was ‘Het Leger’ geleidt door onze jongste commissie lid ‘Rick Hofman’ onder begeleiding van onze ervaren ‘Mariska Reijnders’ kon het spannende spel beginnen. De kinderen renden over de velden en kregen zo nu en dan de schrik van hun leven. Eenmaal in de kantine met een lekker ijsje in de hand nog even laten zien wie die verkleden mensen nou waren en dat alles maar een spelletje was. Om de spanning volledige weg te halen hebben we er nog even een rondje ‘moppen tappen’ ingegooid, wat uiteindelijk een groot succes bleek. Onze eigen Mirte van Bentum die met het volgende kwam: Er liggen twee onderbroek op het strand, zegt de één tegen de ander: zullen we in het zonnetje gaan liggen? Zegt de ander: Nee joh, ik ben al bruin genoeg!!! Rara, van wie zal ze die hebben…

De D-Pupillen gingen dit jaar weer lekker naar Zwembad De Venne in Hippolytushoef. Vele ouders/verzorgers stonden weer paraat de kinderen te brengen en halen. Ook de vrijwilligers van overdag stonden te popelen om mee te zwemmen. Anderhalf uur waterplezier was het resultaat. Bij thuiskomst stond er nog een kleine verrassing op het programma voor de D’tjes. Een ware artiest, solo met zijn gitaar, stond op de bühne achter het complex, in de warmte van een vuurkorf/ton. Onder toeziend oog van enkele gearriveerde nachtwachten was de show begonnen. Leen Oosterbaan was zijn naam, zingen en spelen dat is wat hij kan. Het repertoire ligt voor de jeugd misschien al wat verder weg maar gezellig en warm dat was het zeker. Enkele ‘die hards’ bleven dan ook tot het einde en soms zongen ze zelfs nog een stukje mee!

Na al deze activiteiten gingen alle kinderen per leeftijdsgroep na hun activiteit, lekker naar bed. Nog even tanden poetsen, sommige zelf even douchen en nog lekker even keten, snoep en chips eten en zoete drankjes drinken. Er kwam er zelfs nog één om 12 uur middernacht vragen of het snoep winkeltje nog open was! Ik vraag me af of dat tanden poetsen werkelijk zin had, maar ja, op tentenkamp kan alles zullen we maar zeggen.

Voor de Nachtwacht was het een eitje dit jaar, af en toe 1 naar de WC, langs het mooi aangelegde lichtpad verzorgd door Ed van den Berg waar wij door de vele materialen van zijn bouwbedrijf dankbaar gebruik van mogen maken. In het verleden moesten we toch wel zo’n 8 ouders/verzorgers bellen om toch midden in de nacht hun kinderen even op te halen. Maar dit jaar bleef de teller op NUL. Ze sliepen allen vrij snel, het zal het weer wel geweest zijn denken wij zo!

Na een heerlijke nacht wakker blijven met een heerlijk ‘Indisch balletje met pindassaus op een broodje van onze ‘Master-chef’ en alleskunner ‘Franz Hansen’ met een Z!, trotseerden wij als nachtwacht de nacht alsof het niets was.

Uiteraard kwamen de eerste kinderen zo rond 6 uur hun bedje alweer uit om aan de nieuwe dag te beginnen. Na het leeg halen van de tenten begonnen ze aan een heerlijke ontbijt, klaar gemaakt door onze Kristel en aangeboden door onze plaatselijk bakker ‘Alkemade’. Om 08:30 uur begonnen wij weer aan de resterende handbal/voetbal wedstrijden waar iedereen weer enthousiast duelleerde voor die felbegeerde beker.

Na de spellen eerst nog een lekker broodje frikandel en/of kroket waarna de prijsuitreiking volgde. Vol spanning wachten de kinderen af of zij dan toch in de prijzen vielen. Het lag super dicht bij elkaar maar en kon er maar 1 de winnaar zijn. De rode lantaarn werd vervangen door een lekker zakje snoep waardoor laatste worden opeens toch wel leuk is.

Alle winnaars nog even op de foto, door onze privé fotograaf, en EHBO'er  'Elles van Teulingen'

En hierbij, omdat jullie het zo graag willen weten de gehele ranglijst:

1

Tijgers

2

Haviken

3

Schorpioenen

4

Haaien

5

Zeeleeuwen

6

Jaguars

7

Cobra's

8

Panters

9

Valken

10

Buizerds

11

Pinguïns

12

Buffels

13

Leeuwen

14

Orka's

 

Wij willen alle kinderen bedanken voor hun enthousiasme, inzet en plezier. Ook alle vrijwilligers bedankt voor jullie aanwezigheid en hulp, zonder jullie allen geen Tentenkamp. En uiteraard onze financiele sponsor welke ons vele mogelijkheden bieden voor nu en de toekomst.

Met jullie allen… Een TOP evenement, BEDANKT

Tentenkamp 2016

 

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

https://www.dropbox.com/sc/0y1y4vqsrxxn3hf/AADEcluNRWTgup6V0a9ubKKKa